Individuele ontwikkeling en zorgbehoefte:dagbesteding

Bij Jes We Care richten we ons op uw individuele ontwikkeling en uw zorgbehoefte. Wij kijken eerst samen met u en uw eventuele familielid/mantelzorger welke zorg u nodig heeft en welke zorg bij u past. Vervolgens maken wij samen met u een begeleidingsplan. Hierin stellen wij korte en lange termijndoelen op.
Wij zullen ons uiterste best doen om samen met u alle doelen te bereiken.
Een goed dagritme is voor iedereen van groot belang. Vooral voor mensen die moeite hebben met structuur aanbrengen en geen of weinig sociale contacten hebben, bestaat er een grote kans om in een sociaal isolement terecht te komen.
Het doel van onze dagbesteding is, door het aanbrengen van structuur op een dag en verschillende activiteiten te organiseren, onze cliënten een zinvolle dag invulling te laten ervaren.

 

Bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid:

Een deel van de activiteiten op de dagbesteding is indirect gericht op de samenleving, waardoor wij de maatschappelijke betrokkenheid van onze cliënten willen bevorderen. Dit doen wij zowel binnen als buiten. De activiteiten die wij buiten bieden zijn direct gericht op de samenleving.
Meer informatie hierover leest u onder het kopje “wegwijs in de maatschappij”.
Daarnaast besteden wij veel aandacht aan het leren van vaardigheden en kijken wij graag naar wat u wel kunt in plaats van te kijken naar wat u niet (meer) kunt.
Ook biedt Jes We Care verschillende mogelijkheden aan op het gebied van sport en spel. U kunt bij ons deelnemen aan het beweegprogramma en u krijgt ook de ruimte om aan te geven op welke manier u wilt bewegen en wij kunnen samen met u een programma opstellen. Uiteraard bieden wij onze cliënten die de dagbesteding bezoeken een vers ontbijt en/of een gezonde warme maaltijd.